قالب هاي شبكه لقمان | قالب معمولي (كاربران خطوط كم سرعت Dial- up ) | قالب آبي (اختصاصي شبكه لقمان) | قالب سبز (اختصاصي شبكه لقمان) |

| سایت های مراجع تقلید | سايتهای اطلاع رسانی اسلامی | نهادها و مراکز اسلامی | دانشگاه ها و موسسات آموزشی اسلامی | شبکه های اسلامی |

| تعبير خواب (آنلاين ) لقمان | مبدل تاريخ لقمان | اوقات شرعي | فال حافظ | فرهنگ لغت | لينک به شبکه لقمان | RSS |

| نرم افزار پاسخ به شبهات وهابيت | گزارش وبلاگ ها و سايت هاي مستهجن و ضد ديني | پاسخ به مشكلات | عدم وابستگي |

شبكه لقمان -تزكيه نفس

نویسنده موضوع: اعمال ماه ربيع الاول  (دفعات بازدید: 992 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آنلاین ناظم شبکه

• قائم مقام مدیر کل
  • ارسال: 2814
  • صلوات اهدایی به کاربر: 1454
اعمال ماه ربيع الاول
« : نوامبر 17, 2008, 07:05:44 »
به نام خدا

با سلام

اعمال ماه ربيع الاول

شب اول (ماه ربيع الاول )

سال سيزدهم بعثت مبدا هجرت حضرت رسول صلى الله عليه و آله بود از مكه معظمه به مـديـنـه مـنـوره و در آن شـب در غـار ثـور مـخفى شد و حضرت امير عليه السلام جان خود را فـداى جـان شـريـف او نـمـود و در جـاى آن حـضـرت خـوابـيـد و از شـمـشـيـرهـاى قـبـايـل مـشـركـيـن پـروا نـكـرد و فـضـل خـود و مـواسـات و بـرادرى خـود بـا رسول صلى الله عليه و آله بر تمام عالم ظاهر گردانيد

و آيه كريمه :و من الناس من يـشـرى نـفـسـه ابـتـغـاء مـرضـات الله در شـاءنـش نازل گرديد.

روز اول :

عـلمـاء گـفـتـه انـد مـسـتـحـب اسـت كـه بـراى تـشـكـر نـعـمـت سـلامـتـى رسول خدا و اميرالمؤ منين عليه السلام روزه بدارند و زيارت آن دو بزرگوار در اين روز مـنـاسـب اسـت

و سـيـد بـن طـاووس در اقـبـال بـراى ايـن روز دعـايـى نقل فرموده است و در اين روز، به قول شيخ طوسى و كفعمى حضرت عسكرى عليه السلام وفـات كـرده اسـت و مشهور روز هشتم است و شايد در چنين روزى شروع بيمارى آن حضرت بوده است .

روز نهم :

ايـن روز، روز عـيـد بزرگ و روز عيد بقر است و از براى آن شرح مفصلى است كه در جاى خـودش ذكر شده است .

و روايتى نقل شده كه : هر كه در اين روز چيزى انفاق كند گناهانش آمـرزيـده شـود

و گـفـتـه انـد كـه : مـسـتـحـب اسـت در ايـن روز اطـعام برادران مؤ من و خشنود گردانيدن آنها و توسعه دادن در نفقه و پوشيدن لباسهاى نو و شكر و عبادت حق تعالى ،

و ايـن روز، روز، بـرطرف شدن غمها است و روز بسيار شريفى است

و چون روز هشتم ماه وفـات امـام حـسـن عـسـكـرى عـليـه السـلام بـوده ايـن روز، روز اول امامت حضرت صاحب الزمان ارواح العالمين فداه بوده و سبب مزيد شرافتش مى باشد.

روز دوازدهم (ماه ربيع الاول )

در ايـن روز بـه قـول شـيـخ كـلينى و مسعودى و مشهور بين عامه ولادت با سعادت حضرت رسـول صـلى الله عـليـه و آله اسـت

و مـسـتـحـب اسـت در آن خـوانـدن دو ركـعت نماز در ركعت اول بـعـد از حمد سه مرتبه سوره جحد (قل يا ايها الكافرون ) و در ركعت دوم سه مرتبه توحيد و همچنين در اين روز آن حضرت به مدينه وارد شده اند.

روز شانزدهم :

در كتاب كامل شيخ بهائى است كه اهل بيت امام حسين عليه السلام در اين روز وارد شام شده اند.

شب هفدهم :

شب ولادت حضرت خاتم الانبياء صلى الله عليه و آله و شب بسيار مباركى است و سيد بن طاووس نقل كرده كه معراج آن حضرت در مثل چنين شبى بوده است .

روز هفدهم (ربيع الاول )

ايـن روز بـنـابـر مشهور بين علماى اماميه روز ولادت با سعادت حضرت خاتم الانبياء محمد بـن عـبـد الله صلى الله عليه و آله است و معروف آن است كه ولادت با سعادت آن حضرت در خـانـه خـودش و در وقـت طـلوع فـجـر روز جـمـعـه عـام الفيل ، در ايام سلطنت انوشيروان در مكه معظمه واقع شده است .

و روايت شده كه در صبح ولادت آن جناب هر بتى كه بر روى زمين بود به رو افتاده بود و ايوان كسرى بلرزيد و چـهـارده كنگره از آن سقوط كرد. و آب درياچه ساوه خشكيد و در وادى سماوه آب جارى شد و آتـشـكـده فـارس خـامـوش شـد در صـورتـى كـه هـزار سـال بود كه خاموش نشده بود و در آن شب نورى از طرف حجاز ظاهر شد و منتشر گرديد تـا بـه مـشـرق عـالم رسـيـد و در آن صـبـح تخت هر پادشاهى از پادشاهان دنيا سرنگون (واژگـون ) شـده بـود

و در آن روز هـيـچ سلطانى نتوانست سخن بگويد و تمام آن ها گنگ شـده بـودنـد و علم كاهنان و سحر ساحران باطل شد و ميان هر كاهن و همزاد او كه براى او خبر مى آورد، جدايى افتاد

و ابليس در آن وقت صيحه زد و ناله نمود و شيطانك هاى خود را جـمـع كـرد آنـهـا گـفتند: اى آقاى ما چه شما را فزع و ناراحتى آورده است ؟ گفت : واى بر شـمـا، بـه يـقـين حادثه عجيبى در زمين پديد آمده است كه از زمان رفع (بالا رفتن ) عيسى تـاكـنون پديد نيامده بود، برويد و بگرديد و ببينيد چه حادثه اى رخ داده است و براى مـن خـبـر آن را بـيـاوريـد، آنـهـا رفتند و برگشتند و گفتند: خبرى نيافتيم .

ابليس گفت : اسـتـعـلام ايـن امـر كـار خـود من است ، پس فرو رفت در دنيا و جولانى كرد تا به حرم مكه رسـيـد، ديـد كـه اطـراف حـرم را مـلائكـه احـاطـه كـرده انـد، خـواسـت داخـل حـرم شـود كـه بـر او صـيـحـه زدنـد، بـرگـشـت و از طـرف كـوه حـرا داخـل شـد جـبـرئيـل او را صـيـحـه زد كـه بـرگـرد - لعـنـت خـدا بـر تـو بـاد –

گـفـت : اى جـبـرئيـل ، از تـو سـوالى دارم بـگو كه امشب چه اتفاقى افتاده است ؟

فرمود: ولادت محمد صلى الله عليه و آله واقع شده ، گفت ، از براى من در او نصيبى هست ؟

فرمود: نه ،

گفت : در امت او بهره اى درام ؟ فرمود: بلى

گفت ، راضى شدم .

و همچنين روايت شده كه چون آن حـضـرت متولد شد بتهايى كه در كعبه گذاشته بودند همه به رو پايين افتادند

و چون شـب شـد نـدايـى از آسـمـان بـلنـد گـرديـد كـه :جـاء الحـق و زهـق البـاطـل ان البـاطـل كـان زهـوقا

.و آن شب سراسر دنيا روشن شد و هر سنگ و كلوخى و درختى كه بود، خنديد و هر چه كه در آسمان و زمين بود خدا را تسبيح كرد و شيطان فرار كـرد و مـى گفت : بهترين امتها و بهترين خلايق و گرامى ترين بندگان و سرور عالميان مـحـمـد صـلى الله عـليـه و آله اسـت .
و هـمـچـنـيـن در ايـن روز شـريـف در سـال 83 (هـشـتـاد و سه ) ولادت امام جعفر صادق عليه السلام واقع شده است و باعث مزيد فضل و شرافت اين روز گرديده است . والده ماجده آن حضرت جناب ام فروه دختر قاسم بن مـحـمـد بـن ابـى بكر است و آن بانو از پرهيزگاران و نيكوكاران بوده و قاسم از فقهاء سـبـعـه (هـفـت گـانـه ) مدينه و از معتمدان و از افراد نزديك به حضرت امام زين العابدين عـليـه السـلام و سبط يزد گرد پادشاه عجم است و با جناب على بن الحسين عليه السلام پـسـر خـاله اسـت . و بـالجـمـله ،

ايـن روز (هـفـدهـم ربـيـع الاول ) روز بـسـيـار شـريـفـى اسـت و از بـراى آن چـنـد عمل است .

1 - غسل

2 - روزه و بـراى آن فـضـيلت بسيار است و روايت شده كه هر كه اين روز را روزه بگيرد خـدا ثـواب روزه يك سال را براى او بنويسد و اين روز يكى از آن چهار روزى است كه در تمام سال به فضيلت روزه ممتاز است .

3 - زيارت حضرت رسول صلى الله عليه و آله از نزديك يا دور

4 - زيـارت امـيرالمؤ منين عليه السلام به همان زيارتى كه حضرت صادق عليه السلام انجام داده ، و تعليم محمد بن مسلم فرموده است .

5 - در وقـتـى كـه روز بـالا بـيايد دو ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد ده مرتبه انا انـزلنـاه و ده مـرتـبـه تـوحـيـد بـخواند و بعد از سلام در مصلاى خود بنشيند و اين دعا را بخواند: اللهم انت حى لا تموت ...

6 - آن كه مسلمانان ، اين روز را تعظيم نمايند و تصدق و خيرات نموده و مؤ منين را مسرور كـنـنـد

و بـه زيـارت مـشـاهـد مـشـرفـه رونـد و سـيـد بـن طـاووس در اقـبـال شـرحـى از لزوم تـعـظـيـم ايـن روز ذكـر نموده و فرموده كه من گروهى از نصارى (مـسـيـحـيـان ) و جـمـعـى از مـسلمين را يافتم كه تعظيم فراوانى از روز ولادت عيسى (عليه السـلام ) مـى نـمـايـنـد و تـعـجـب كـردم كـه چـگـونـه مـسلمانان قانع شدند كه روز ولادت پيامبرشان كه اعظم از همه پيامبران است به اين مرتبه از تعظيم و گراميداشت باشد كه كمتر از تعظيم مسيحيان است ميلاد عيسى عليه السلام را.
[/color]
منبع :

مرواريدهاى درخشان
لئالى منثوره
تاليف : حاج شيخ عباس قمى
نگارش و ويرايش : محمد حسين ربانى

اللهم عجل لوليك الفرج

اللهم عجل لوليك الفرج * ارزش انسان به حرفايي است که براي نگفتن دارد *
من گنگ خوابديده ومردم تمام کر.من عاجزم زگفتن وخلق ازشنيدن
 به خدا وا مي گذارم هرآنچه را دشمنانم بر من روا مي دارند و ايمان دارم خداي من پيروز هميشگي است . والله خيرو ماكرين
========================================
قوانين شبكه لقمان : سر پيچي از قوانين موجب حذف عضويت و كل مطالب شخص خاطي خواهد شد .
http://loghman.info/forum/index.php/topic,2134.0.html ======================================== شيخ جعفر مجتهدي عالم را با عشق به اهل بيت به آتش كشيد ولي ما هنوز نتوانستيم چراغ خود را روشن كنيم ( ابوذر علوي) علامه حسن زاده آملي : آقاي مجتهدي فاني بالله بود و من قاني در  ايشان بودم هرگز نگفته ام ، نمي گويم و نخواهم گفت : استاد هستم . شما هم مگوييد ======================================== توجه : هر گونه ذكر ،‌طل

آنلاین مدیر شبکه (ابوذر علوی)

• مدیر کل
  • ارسال: 3686
  • صلوات اهدایی به کاربر: 4261
  • جعفر ، کیمیا ، محبت ما اهل بیت است ، اگر به دنبال
    • مرجع علوم غريبه لقمان (لاهوتيان)
پاسخ : اعمال ماه ربيع الاول
« پاسخ #1 : مارس 03, 2010, 10:48:05 »
اعمال و عبادت های ماه ربیع الاول

روز اوّل اين ماه:
علما گفته اند مستحب است، به شكرانه هجرت موفّقيت آميز رسول خدا(صلى الله عليه وآله) اين روز را روزه بگيرند و صدقه و انفاق و احسان نمايند،(۱) و همچنين زيارت آن بزرگوار، در اين روز مناسب است.
مرحوم «سيّد بن طاووس»، دعايى را براى اين روز در كتاب اقبال نقل كرده است.(۲)

روز دوازدهم:
در اين روز دو ركعت نماز مستحب است كه در ركعت اوّل بعد از حمد، سه مرتبه سوره «قل يا ايّها الكافرون» و در ركعت دوم بعد از حمد، سه مرتبه سوره «توحيد» خوانده شود.(۳)

روز هفدهم:
همان گونه كه قبلا گفته شد اين روز مطابق نظر مشهور علماى اماميّه، روز ولادت رسول خدا(صلى الله عليه وآله) و همچنين ميلاد امام صادق(عليه السلام)است و روز بسيار مباركى است و داراى اعمالى مى باشد:
۱) غسل; به نيّت روز هفدهم ربيع الاوّل.(۴)
۲) روزه; كه براى آن فضيلت بسيار نقل شده است، از جمله در رواياتى از ائمّه معصومين(عليهم السلام)آمده است: كسى كه اين روز را روزه بدارد، خداوند براى او ثواب روزه يكسال را مقرّر مى فرمايد.(۵)
۳) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال كردن مؤمنان و به زيارت مشاهد مشرّفه رفتن.(۶)
۴) زيارت رسول خدا(صلى الله عليه وآله) از دور و نزديك; در روايتى از آن حضرت آمده است: هر كس بعد از وفات من، قبرم را زيارت كند مانند كسى است كه به هنگام حياتم به سوى من هجرت كرده باشد، اگر نمى توانيد مرا از نزديك زيارت كنيد، از همان راه دور به سوى من سلام بفرستيد (كه به من مى رسد).(۷)
۵) زيارت امير مؤمنان، على(عليه السلام) نيز در اين روز مستحب است با همان زيارتى كه امام صادق(عليه السلام) در چنين روزى كنار ضريح شريف آن حضرت(عليه السلام) وى را زيارت كرد.(۸) (اين زيارت در بخش زيارات،
صفحه ۳۰۱ آمده است).
۶) تكريم، تعظيم و بزرگداشت اين روز بسيار بجاست، مرحوم «سيّد بن طاووس»، در اقبال، در تكريم و تعظيم اين روز به خاطر ولادت شخص اوّل عالم امكان و سرور همه ممكنات حضرت نبىّ اكرم(صلى الله عليه وآله) سفارش بسيار كرده است.(۹)
بنابراين، سزاوار است مسلمين با برپايى جشن ها و تشكيل جلسات، هرچه بيشتر با شخصيّت نبىّ مكرّم اسلام(صلى الله عليه وآله)، سيره و تاريخ زندگى او آشنا شوند و از آن، براى ساختن جامعه اى اسلامى و محمّدى بهره كامل گيرند. ▲
۱/ اقبال، صفحه ۵۹۲/ ۲/ همان مدرك، صفحه ۵۹۶/ ۳/ همان مدرك، صفحه ۵۹۹/ ۴/ فلاح السائل، صفحه ۶۱/ ۵/ اقبال، صفحه ۶۰۳/ ۶/ همان مدرك. ۷/ همان مدرك، صفحه ۶۰۴/ ۸/ همان مدرك، صفحه ۶۰۸/ ۹/ اقبال، صفحه ۶۰۳/

اللهم عجل لوليك الفرج
 ارزش انسان به حرفايي است که براي نگفتن دارد
من گنگ خوابديده ومردم تمام کر*****من عاجزم زگفتن وخلق ازشنيدن
 به خدا وا مي گذارم هرآنچه را دشمنانم بر من روا مي دارند و ايمان دارم خداي من پيروز هميشگي است . والله خيرو ماكرين

شيخ جعفر مجتهدي عالم را با عشق به اهل بيت به آتش كشيد ولي ما هنوز نتوانستيم نفتی برای چراغ خود فراهم کنیم .  ( ابوذر علوي "آبان" )
تجربه هدیه اي  است گرانبها که به رایگان به تو می دهم و بدان که خود با از دست دادن داشته هایم آن را برای تو به ارمغان آورده ام . پس قدر آن را بدان و آن را هدر مده ("آبان")
از خدا خواستیم ----------------------شد !!!! 

RSS - آر اس اس